ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για ένα καλύτερο περιβάλλον, συμμετέχουμε ενεργά, συμβάλλουμε και διαδίδουμε την αξία της ανακύκλωσης. Στην εταιρεία όλες οι συσκευασίες που θεωρούνται ανακυκλώσιμες μεταφέρονται και τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους και στους αντίστοιχους χώρους ανακύκλωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Ανακύκλωση μπαταριών είναι η διαδικασία ανάκτησης και αξιοποίησης των υλικών που αποτελούν τις μπαταρίες, δηλαδή η απόσπαση των μετάλλων της μπαταρίας και η επαναφορά τους στον φυσικό και οικονομικό κύκλο, με την επαναχρησιμοποίηση τους για την κατασκευή νέων μπαταριών ή άλλων προϊόντων.

Στην εταιρεία μας έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι  στους οποίους συγκεντρώνονται όλες οι χρησιμοποιημένες μπαταριές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μόλις 4-5 εργοστάσια ανακύκλωσης που δέχονται μπαταρίες και όπως και τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι και η Ελλάδα στέλνει σε αυτά τις μπαταρίες για να ανακυκλωθούν.

 

ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ

Η εταιρία μας, πρόσφατα συγκέντρωσε 20 σακούλες απορριμμάτων γίγας με πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, τα οποία προσέφερε στο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή». Τα καπάκια αυτά συλλέγονται με σκοπό να χαρίζει ο Σύλλογος αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Η δράση αυτή έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητα της εταιρείας με απώτερο στόχο την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων ειδικών αμαξιδίων στις οικογένειες των παιδιών.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτίων του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης. Σημαντικές πρωτοβουλίες – μορφές Εθελοντισμού έχουν αναπτυχθεί από τις τοπικές κοινωνίες σε τομείς όπως η Πολιτική Προστασία (έκτακτες καταστάσεις, θεομηνίες, φυσικές καταστροφές, σεισμοί κ.ά.), η προστασία του Περιβάλλοντος (αντιμετώπιση πυρκαγιών, δενδροφυτεύσεις, αποψιλώσεις, καθαρισμοί ακτών κ.ά.), η βελτίωση δημόσιων χώρων, η διατήρηση και προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

O Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ελληνικά σχολεία και κοινότητες, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε σχολεία & δημόσιους χώρους. Εφαρμόζοντας τους στόχους του καταστατικού δημιουργίας του, ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός έχει επιστημονική δράση με παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη η δημοσίευση του έργου και των καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς το μοντέλο εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων & το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεωρείται πρότυπο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Η Παιδική Αγκαλιά είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για βοήθεια προς τα άπορα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, σε επαγγελματίες εκπαιδευτικούς και γιατρούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, καθώς και σε δωρεές πολιτών κ.α.

Η Παιδική Αγκαλιά δραστηριοποιείται πανελλαδικά έχοντας εθελοντές στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Δεν έχει λάβει καμία κρατική επιδότηση. Στηρίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου αποκλειστικά!  Τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η χώρα μας , οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα βιωσιμότητας. Όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε πολλά.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η εταιρία μας σε συνεργασία με κέντρα αιμοδοσίας Νοσοκομείων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τη στήριξη και την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος. Στόχος είναι η συγκέντρωση φιαλών αίματος που θα καλύψουν μελλοντικά τυχόν ανάγκες των εργαζομένων, των οικογενειών τους αλλά και συνανθρώπων μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.